Press "Enter" to skip to content

Avsnitt 8: Dalhem IF

Dalhem IF är en gotländsk fotbollsklubb med anor. Torsdagen den 11 mars i år fyllde de 116 år. Deras första damlag bildades redan 1943. 1987 tog de sig till semifinal i Division 1 (som året därpå bytte namn till Damallsvenskan) …

För tillfället går det kanske inte superbra för något av Dalhem IF:s A-lag – damerna ligger näst sist i division 1 södra Svealand och herrarna håller till i botten av division 4 – men de låter sig inte nedslås för det. De krigar, de kämpar, de ger inte upp.

I avsnitt åtta av Johan hittar ett lag slår Ahmad och Johan en signal till Roger Bendelin, som (mer eller mindre) varit Dalhem IF trogen sedan början av 1980-talet. Bland mycket annat pratar de om fotboll när den är som bäst.

PS. Vill du veta hur det gick i matchen som Roger nämner? Klicka här. DS.

Dalhem IF på Facebook.
Dalhem IF på laget.se.
Dalhem IF Dam på Instagram.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.