Press "Enter" to skip to content

Johan hittar ett lag

Avsnitt 12: Säsongsavslutning

I säsongsavslutningen av Johan hittar ett lag sammanfattar Ahmad och Johan sina intryck från de gångna månaderna. De redogör också för hur Johan hittar ett lag-lagen (så att säga) placerade sig i årets tabeller. Plus att de avslöjar ett gäng ambitiösa framtidsplaner.

Men framför allt svarar de på frågan som ligger på allas läppar: Har Johan hittat ett lag?

Stort tack till alla er som lyssnat på Johan hittar ett lag! Ta väl hand om er! På återhörande! Stort tack också till Julia Strzalek, vars låt I lugn och ro utgjort signaturmelodi till den här säsongen av Johan hittar ett lag. Gott nytt år!

Johan hittar ett lagFacebook.
Johan hittar ett lagInstagram.

Avsnitt 11: Göteborgs DFF

Att Göteborg är en spännande och framgångsrik fotbollsstad råder det ingen som helst tvekan om. BK Häcken FF lär, till exempel, kriga i toppen av damallsvenskan även nästa år. Och nuvarande elitettan-laget Jitex Mölndal BK har både framtiden för sig och en imponerande historia (SM-guld 1974, 1976, 1979, 1981, 1984 och 1989).

Göteborgs DFF bildades 2013 och redan då var de ett lag med ambitioner – ett lag att hålla extra uppmärksamma ögon på. Vill man se utsökt fotbollsspel och blivande stjärnor redan i dag bör man, helt enkelt, rikta blicken mot dem.

I avsnitt elva av Johan hittar ett lag ringer Ahmad och Johan upp Tomas Simonsson, som både är tränare i Göteborgs DFF och en av Göteborgs DFF:s grundare. Gör dig redo för ett samtal om kärlek till fotboll och vilja.

Göteborgs DFF på laget.se.
Göteborgs DFF på Facebook.
Göteborgs DFF på Instagram.

Avsnitt 10: Piteå IF

Avsnitt tio av Johan hittar ett lag är ett hemvändaravsnitt fullt med varma känslor.
För i det tar Ahmad och Johan tempen på Piteå IF – en fotbollsklubb som Ahmad spelat i. Och veckans intervjuoffer – Piteå IF:s sportchef/styrelsemedlem Johan Norberg – är en sjukt reko kille. Så förbered dig på dryga 20 minuter av Piteå IF-hajp!

Dessutom snackar Ahmad, Johan och Johan om Piteå IF:s nya stjärnskott Pashang Abdulla (som tidigare gjort succé i Johan hittar ett lag-bekantingarna Karlbergs BK), vad det betydde för Piteå IF när deras damlag vann Damallsvenskan år 2018 och Piteå IF:s hemmaställ. Bland mycket annat.

Hoppas allt kommer falla dig i smaken!

Piteå IF:s hemsida / Piteå IF på svenskalag.se.
Piteå IF på Facebook.
Piteå IF DFF:s hemsida.
PIF Damfotboll på Facebook.
Piteå IF:s herrar på Twitter.

Avsnitt 9: Karlbergs BK

Kungsholmen = Stockholms bästa stadsdel.
Åtminstone tycker Johan det. I drygt 23 år har han varit Kungsholmen trogen och han har inga planer på att flytta. Sprid hans aska i den där mittrefugen som står precis innan korsningen mellan Drottningholmsvägen och Mariebergsgatan.
Och en av anledningarna till att Kungsholmen regerar är att den väldigt, väldigt intressanta fotbollsklubben Karlbergs BK håller till där.

När detta skrivs har Karlbergs BK verkligen vind i seglen: I lördags blev deras damlag klart för Division 1. Deras herrlag toppar just nu division 2 norra Svealand (före Johan hittar ett lag-bekantingarna FC Stockholm, som har en match färre spelad). Dessutom har de en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet.
Heja, heja!

Karlbergs BK:s (otroligt trevlige) ordförande heter Mattias Johansson. För ett par dagar sedan blev han uppringd av Ahmad och Johan. Resultatet av detta hör ni i avsnitt nio av Johan hittar ett lag.

Karlbergs BK:s hemsida / Karlbergs BK på svenskalag.se.
Karlbergs BK på Facebook.
Karlbergs BK på Twitter.
Karlbergs BK på Instagram.

Avsnitt 8: Dalhem IF

Dalhem IF är en gotländsk fotbollsklubb med anor. Torsdagen den 11 mars i år fyllde de 116 år. Deras första damlag bildades redan 1943. 1987 tog de sig till semifinal i Division 1 (som året därpå bytte namn till Damallsvenskan) …

För tillfället går det kanske inte superbra för något av Dalhem IF:s A-lag – damerna ligger näst sist i division 1 södra Svealand och herrarna håller till i botten av division 4 – men de låter sig inte nedslås för det. De krigar, de kämpar, de ger inte upp.

I avsnitt åtta av Johan hittar ett lag slår Ahmad och Johan en signal till Roger Bendelin, som (mer eller mindre) varit Dalhem IF trogen sedan början av 1980-talet. Bland mycket annat pratar de om fotboll när den är som bäst.

PS. Vill du veta hur det gick i matchen som Roger nämner? Klicka här. DS.

Dalhem IF på Facebook.
Dalhem IF på laget.se.
Dalhem IF Dam på Instagram.

Avsnitt 7: Ariana FC

Är Ariana FC, som de själva påstår, ”Sveriges varmaste fotbollsförening”?
Mycket talar för att de faktiskt är det.
Sedan starten 2015 har Ariana FC spridit kärlek, tro och hopp genom att ta samhällsansvar och spela fantastisk fotboll. Att se deras namn trona högst upp i tabellen till division 3 södra Götaland får en att känna att en bättre värld är möjlig.

För att lära sig mer om Ariana FC ringer Ahmad och Johan upp deras grundare/sportchef/spelare Omid Hushmand. Om de blir imponerade av Omid och vad han har att säga? Ja, minst sagt. Johan lovar till exempel att bygga en ny stadion åt Ariana FC (så fort han tjänat ihop några miljarder).

Välkomna ska ni vara till det sjunde avsnittet av Johan hittar ett lag!

Ariana FC:s hemsida.
Ariana FC på Facebook.
Ariana FC på Instagram.

Avsnitt 6: FC Stockholm

Det räcker med att slänga en hastig blick på fotbollslaget FC Stockholms hemsida för att konstatera att de är ett väldigt ambitiöst gäng. Här snackar vi inte om några glada gossar som gillar att joxa lite med trasan varje torsdag (och ta några bärs efteråt), här snackar vi hårdsatsande män som backas upp av investmentbolag och fans med säsongskort.
FC Stockholm andas, helt enkelt, professionalism.
Vilket de gärna får göra, förstås. Men hur har de det med passionen? Är de blott en själlös och resultatinriktad vinnarmaskin eller brinner de för fotboll? För att räta ut alla dessa frågetecken lyfter Ahmad och Johan luren och ringer upp FC Stockholms grundare, sportchef och vice ordförande Stefan Elfver. Och Stefan ger dem inte bara svar på tal – han ger dem också ett scoop!

Mycket nöje!

FC Stockholms hemsida.
FC Stockholm på Facebook.
FC Stockholm på Twitter.
FC Stockholm på Instagram.

Avsnitt 5: Kiruna FF

Som ni ser på bilden här bredvid har fotbollslaget Kiruna FF ett rasade snyggt emblem. Ahmad och Johan – som är svaga för sjuttiotalsestetik – är i alla fall stora fans av det.

Men Kiruna FF är, förstås, så mycket mer än bara ett tjusigt klubbmärke. De är, till exempel, Sveriges nordligaste fotbollsförening. Och både deras herrar och damer är sannerligen att räkna med. När detta skrivs ligger damerna tvåa i division 3 medan herrarna (överlägset) leder division 3 norra Norrland. Dubbeluppflyttning nästa?

Ahmad och Johan ringer upp Kiruna FF-spelaren och -kassören Tobias Stridsman – en man med fotbollshjärtat på rätta stället, minst sagt – för ett snack om Kiruna FF:s nutid, dåtid och framtid.

Trevlig lyssning!

Kiruna FF på svenskalag.se.
Kiruna FF på Facebook.
Kiruna FF på Instagram.
Kiruna FF på YouTube.

Avsnitt 4: FC Björnligan

FC Björnligan har verkligen ett namn som får en att haja till. Men vad för slags fotbollslag döljer sig egentligen bakom det namnet? Ahmad och Johan ringer upp FC Björnligans tränare Omar Elfar för att få svar på den frågan.

En varning till känsliga personer: Tål du inte vuxna karlar som beter sig helt nyförälskat bör du hoppa över det här avsnittet av Johan hittar ett lag.

Ni andra önskas trevlig lyssning!

FC Björnligan på Facebook.
FC Björnligan på laget.se.
FC Björnligan på Twitter.

Julia Strzalek på Spotify.
Julia Strzalek på Apple Music.